ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Un expert català creu que molts immobles de propietaris espanyols afloraran quan la justícia europea dictamini sobre les sancions per regularitzar-los

www.andorradifusio.ad

Un expert fiscal català considera que Espanya no mourà fitxa perquè la Comissió Europea hagi dictaminat que la regularització de béns a l'estranger que practica és excessivament sancionadora. Creu que esperarà que la justícia de la Unió Europea dicti sentència, fet que pot trigar. També opina que quan això passi molts dels immobles de residents fiscals espanyols podrien posar-se en lloguer o a la venda.

L'Associació d'assessors fiscals tributaris ha organitzat una xerrada a càrrec d'un especialista tributari català sobre l'anomenat Model 720. Es tracta del procediment d'obligació de declaració de béns dels residents fiscals a l'estranger, que afecta força Andorra. Un dictamen de la Comissió Europea l'ha trobat erroni i massa penalitzador però Espanya no vol canviar-lo fins que el tribunal de justícia de la Unió Europea no l'hi obligui. "D'una manera o una altra acabarà arribant-hi i haurà de dir que la normativa espanyola és contrària a dret comunitari. Això pot trigar un any i mig o dos anys", explica l'assessor tributari Ángel María Ceniceros.

També creu que hi pot haver milers d'immobles de residents fiscals espanyols que no s'han declarat encara perquè tenen por, en bona part, a una sanció excessiva de la Hisenda espanyola si ho fan ara. Si la situació es desbloquegés podrien afectar, positivament, el problema de l'habitatge. "Segurament, gent que ho té 'amagat', optaria per fer la regularització i per tant aquests aflorarien, sí", creu Ceniceros.

La iniciativa estava adreçada, exclusivament, als membres de l'Associació d'Assessors Tributaris.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Vicente Bellot

Comparteix:

35.168.112.145