ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els experts alerten: fem tard per garantir la salut del planeta

www.andorradifusio.ad

Les oportunitats per aconseguir un món sostenible cada vegada són menors. De fet, els experts apunten que podríem no ser-hi a temps. La segona jornada de la conferència sobre salut planetària alerta sobre aquesta situació. També sobre les conseqüències positives i negatives d'allargar l'esperança de vida.

Segona i última jornada de la conferència sobre la salut planetària. Per sobre de tots, destaca el missatge clar i contundent sobre el diagnòstic de la salut de la terra. Fem tard. Ho diuen les dades i ho confirmen els indicadors. Des de l'organització destaquen una conclusió que els experts participants han exposat com un crit d'atenció a la societat.

Vanessa Arroyo, d'Andorra Recerca + Innovació, també ha alertat del perill si continua la poca sostenibilitat. "És molt urgent i arribem tard. De fet, una d'aquestes primeres conclusions és aquesta i ens hem de posar tots alineats en el sentit de prendre aquesta consciència".

Les conferències han convidat a reflexionar sobre temes que probablement passen de llarg quan es parla d'un futur sostenible. És el cas de l'investigador Salvador Macip. La ciència ha permès allargar l'esperança de vida, però cal reflexionar sobre les conseqüències.

Macip, investigador i professor de la universitat de Leicester, ha assegurat que en un futur "podrem segurament modificar el ritme en el que envellim. Per tant, podrem envellir millor durant més temps. Això portarà una pressió sobre aquest planeta bastant important si ara ja tenim els recursos limitats". 

Aquesta tarda serà el moment de fer una valoració de les jornades, que els organitzadors ja avancen que volen repetir l'any vinent. De moment el seguiment presencial, uns 80 inscrits, i telemàtic, amb una mitja de 40 connexions cada dia, convida a l'optimisme. Però el desig més important és que les reflexions exposades aquests dos dies serveixin per conscienciar la societat.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix: