ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Experts de diversos països analitzen a Andorra la història del parlamentarisme

www.andorradifusio.ad

Experts sobre parlamentarisme i assemblees representatives es donen cita durant tres dies al Centre de Congressos de la capital en un congrés internacional que s'ha estrenat repassant el camí d'Andorra fins a l'actual Consell General.

El 600 aniversari del Consell de la Terra és el millor argument per acollir el 71è Congrés de la comissió internacional per a la història de les institucions parlamentàries (ICHRPI).

Un organisme amb 200 acadèmics que vol aprofundir en la història del parlamentarisme i els seus orígens a tot el món.

Joseba Agirreazkuenaga, president d'ICHRPI, destaca que "és una oportunitat per a joves historiadors per promoure estudis compartits". "Aquest és el nostre ADN i la nostra forma d'analitzar", diu posant en relleu que d'aquesta manera "el Consell de la Terra s'analitza no només des dels Pirineus, sinó des dels Alps i tot el context europeu".

La síndica Roser Suñé explica que "des del 2003 es parlava de celebrar el congrés a Andorra i finalment s'ha pogut realitzar".

Andorra ja ha tingut protagonisme en la conferència inaugural, a càrrec de Joan Massa, que ha fet un repàs de l'evolució de l'assemblea representativa a l'actual Consell General.

Entre les ponències hi haurà espai per a Portugal, Escòcia, Geòrgia i Catalunya. Dimecres i dijous se seguiran afegint coneixements i discussió al voltant del parlamentarisme i els seus orígens.

Informa: David Domingo
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix:

35.168.112.145