ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

Experts neguen un gran impacte del Brexit a Andorra a curt termini

www.andorradifusio.ad

Un Brexit que, segons alguns experts, no tindrà gaire impacte a Andorra a curt termini. Amb tot, durant una conferència organitzada a MoraBanc, han reconegut que encara hi ha molta incertesa sobre què passarà.

Més de tres anys després que la majoria dels britànics aprovessin sortir de la Unió Europea, encara hi ha moltes incògnites sobre quan tindrà lloc la sortidai quins efectes produirà.

Diversos experts convocats per MoraBanc han assegurat que, a Andorra, no hauria de provocar gaires canvis. Això sí, si la sortida es fa d'una manera acordada.

Marco Antonio Sanz, soci de Cuatrecasas Londres, afirma que "si hi ha Brexit, serà un Brexit soft i amb un període llarg de transició". Pensa que "serà quelcom que provocarà incertesa a llarg termini i no serà bo a nivell econòmic, però no tindrà un impacte dràstic a curt termini en res que tingui a veure amb mobilitat o inversió".

El que és més evident per als especialistes és que, quan culmini la ruptura, si és que acaba passant, hi haurà d'haver un llarg període transitori per a minimitzar els danys."És una necessitat perquè de la nit al dia no es pot reemplaçar tot el que hi ha a nivell jurídic, de contractes i convenis internacionals, tot allò del que el Regne Unit s'ha beneficiat fins ara com a membre de la Unió Europea".

Molt del que passi dependrà de les properes eleccions generals britàniques del desembre.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix:

3.238.184.78