ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els fallaires posaran en valor l'associacionisme per mantenir les festes del foc en el Simposi internacional

www.andorradifusio.ad

Els organitzadors del quart Simposi internacional de focs festius de la Mediterrània han presentat l'esdeveniment a la cònsol major d'Andorra la Vella. L'objectiu de la trobada ha estat definir la col·laboració del comú amb el congrés.

Amb el títol "Les simbologies i els rituals al voltant del foc", el simposi té la intenció d'analitzar el foc i la seva simbologia relacionada a rituals pagans, al calendari cristià i a la vida quotidiana.

A més, després de declarar les falles del Pirineu com a Patrimoni cultural immaterial per la UNESCO, el congrés pretén conèixer com incideixen els reconeixements al model de la festa.

En la reunió que s'ha celebrat aquest divendres s'ha explicat com s'ha estructurat el simposi i com han anat els anteriors quant a la part acadèmica i els debats, ha explicat Mari Carme Jiménez, directora de l'Institut Ramon Muntaner.

Enguany, també es farà incís en les associacions que contribueixen al manteniment de la tradició. Serà del 22 al 24 de novembre al Centre de congressos de la capital.

Albert Roig, membre de la Taula Nacional de Falles de les Valls d'Andorra, posa en relleu "la importància del col·lectiu, de l'associanisme i per tant de la diversitat que això implica en la recuperació de les festes i en impulsar-les i posar-les en valor".

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Sergi Linares

 

Comparteix:

35.172.195.82