ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Farràs i Gelabert alerten que l'avortament pot posar en risc el Coprincipat

www.andorradifusio.ad

Jordi Farràs i Albert Gelabert avisen que el Coprincipat podria estar en perill. Els ex-síndics generals s'han mostrat preocupats amb el futur d'Andorra si el debat sobre l'avortament acaba essent una realitat. Diuen que els partits partidaris hauran de presentar la seva proposta d'estat.

Els ex-síndics generals Jordi Farràs i Albert Gelabert consideren que el debat al voltant de l’avortament amaga un qüestionament del Coprincipat i el posa en risc. Ho han expressat durant el tradicional dinar de germanor amb exconsellers que van aprovar la Constitució, ara fa 26 anys.

Tant Farràs com Gelabert han recordat que l’avortament va ser l’últim punt de la negociació i el més difícil de tancar, ja que el pensament del copríncep francès François Mitterrand no estava en la línia del que defensa l’església catòlica. Ara demanen als partits que siguin clars en aquesta qüestió i que, si són partidaris d’obrir el debat, presentin un model d’estat alternatiu.

Tots dos s’han mostrat preocupats pel futur d’Andorra després de les eleccions, però han recordat que, al final, la sobirania de modificar el sistema constitucional del país recau en el poble. Farràs, fins i tot, no ha descartat una possible annexió a Espanya, si s’arribés a perdre el Coprincipat.

Informa: Laura Massegú
Imatges: Guillem Casal

Comparteix:

3.81.28.10