ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

FEDA acosta la mobilitat sostenible als estudiants i els demana idees

www.andorradifusio.ad

En col·laboració amb el programa d'educació viària, aquest curs FEDA acosta les opcions de mobilitat sostenible als estudiants. Ho fa a través d'un taller on els alumnes coneixen de primera mà els avantatges del cotxe i el patinet elèctric. També se'ls pregunta què farien ells per aconseguir un país més net.

Ensenyar als joves de 13 i 14 anys quines possibilitats hi ha per millorar la mobilitat interna i fer-ho a través d'uns hàbits quotidians sostenibles. Aquest és l'objectiu del taller "Elèctrics!" que impulsa FEDA i que pretén acostar als estudiants l'opció dels vehicles elèctrics.

El cap de Seguretat, Qualitat i Medi Ambient de FEDA, Joan Lluís Armengol, assegura que el més interessant és que ells, després, ho traslladin a casa perquè "aquí podem tenir una batalla guanyada". Parla de com els nens poden empènyer al canvi d'hàbits davant la "comoditat" dels pares.

Dividits en tres grups, els escolars aprenen el funcionament i les característiques del cotxe elèctric, el patinet i, per últim, també se'ls demana un missatge sobre el que farien ells per promoure una mobilitat més sostenible. 

Uns 500 nois i noies de tots els sistemes educatius participaran en el taller. Les millors idees es recolliran en un vídeo.

Nil Roman, alumne de l'Escola andorrana de segona ensenyança d'Ordino, proposa "que es puguin distribuir patinets de quatre rodes elèctrics, perquè al jovent li interessa més". Diu que li ha sorprès molt que "hi ha més morts per càncer de pulmó a causa de la contaminació que per accidents de trànsit". La seva companya Ainara Ruiz proposa "cotxes elèctrics públics per a la gent que no en té". "A la meva mare no li agrada utilitzar el cotxe i gairebé sempre utilitzo el bus, que també és una solució", afegeix.

A través d'una enquesta prèvia als escolars, des de FEDA han constatat un gran ús del bus lliure i del bus escolar, en els casos que l'escola queda allunyada del nucli urbà.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix:

35.153.39.7