ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

FEDA es convertirà en l'accionista únic de CTRASA

www.andorradifusio.ad

FEDA esdevindrà accionista únic de CTRASA, la societat que gestiona el Centre de Tractament de Residus. Així ho ha avançat la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, en la compareixença davant la comissió d'Economia al Consell General.

La ministra ha exposat el projecte de llei per adaptar la societat com a instrument de gestió directa. Actualment FEDA ja disposa de més del 71% de les accions i comptarà amb el 28% que té Govern per uns 4,5 milions. D'aquesta manera, ha dit, es respon al nou context de transició energètica i economia circular "perquè el fet de canviar l'accionariat i que la societat esdevingui de FEDA reforça el rol de producció energètica que ha de tenir".

Segons Calvó, el nou marc legal suposarà un estalvi al Govern, ja que no haurà d'assumir les inversions previstes en el centre. També permetrà diversificar les fonts de generació energètiques gràcies a aquestes inversions.

Actualment el centre és el segon generador d'energia del país. El director general de FEDA, Albert Moles, ha assegurat que CTRASA duplicarà el rendiment actual i la capacitat de valoritzar energia amb les mateixes tones, sempre complint amb els paràmetres de sostenibilitat i protecció mediambiental per tal de reduir la dependència d'energia externa.

La titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat també ha volgut aclarir que els canvis no afectaran els 30 treballadors del centre.

Informa: Joan A. Sarmiento

 

Comparteix: