ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

FEDA mantindrà la tarifa bonificada per a les famílies desafavorides i pujarà de forma "assumible" la resta

www.andorradifusio.ad

FEDA mantindrà la tarifa bonificada, la destinada als més vulnerables, i pujarà la resta d'una manera "assumible". La ministra de Medi Ambient ho avançat durant una xerrada sobre el canvi climàtic organitzada per l'Empresa Familiar. 

Sílvia Calvó ha dit que FEDA no podrà seguir mantenint estables els preus de l'energia i els haurà d'incrementar però vol que això no perjudiqui els beneficiaris de la tarifa bonificada. Es tracta de la més econòmica, que fa un parell d'anys només empraven una desena de persones i ara necessiten unes 700 llars.

La dependència energètica que té Europa del gas rus però també d'altres indrets i l'efecte de la crisi a Ucraïna fan inevitable la pujada.

Calvó apunta que s'estan estudiant "diversos escenaris" i remarca que la situació és molt difícil de preveure perquè les coses canvien molt ràpidament. Els preus, afirma, s'han doblat en poc temps i, per tant, "hi ha d'haver un treball molt gran dels tècnics per afinar al màxim i tenir les tarifes més ajustades possibles".

La ministra ha volgut reiterar que es fa difícil preveure quant podrà durar aquesta situació.

Els preus de l'energia estan desbocats a tot Europa des de fa setmanes, una situació que s'ha agreujat amb el conflicte a Ucraïna.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: