ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

FEDA es podrà endeutar per comprar electricitat i mantenir els projectes en marxa

www.andorradifusio.ad

El darrer consell de ministres va dotar FEDA de la capacitat d'endeutar-se per completar la compra d'electricitat als països veïns i mantenir el pla d'inversions previst. Era una petició de la parapública, que preveu un endeutament ajustat a les necessitats.

L'executiu ha donat llum verda a la possibilitat que FEDA s'endeuti per comprar electricitat en un mercat encara amb preus alts i per poder mantenir el pla d'inversions previst cap a la transició energètica.

Era una demanda de la parapública, que veu com no pot aturar els projectes que té en marxa i no es planteja augmentar els preus als clients.

"Finançar-los amb increment de tarifes és molt complex i tampoc s'ha de repercutir al client final. La millor alternativa és aquesta i FEDA ja s'ha endeutat diverses vegades. Ara tenim una ràtio d'endeutament molt baixa".

Albert Moles, director general de FEDA  

En aquest sentit recorda que FEDA és una empresa sanejada i garanteix que l'endeutament serà l'imprescindible i sense arribar ni de lluny al topall que marca la regla d'or.  

"L'endeutament actual és molt baix. Estem parlant d'un endeutament actual d'un 3-4% sobre fons propis i podríem pujar fins al 50%. Tenim molt de marge i en cap moment estem parlant d'esgotar-lo, ni tan sols d'arribar a la meitat".

Moles recalca que en cap cas es posarà en perill la viabilitat de l'empresa ni la capacitat d'endeutament. Acabar les obres de les línies de reforç de l'alta tensió és un dels projectes prioritari, que necessitarà de finançament. 

Informa: Sergi Cano   
Imatges: Arxiu-Nil Forcada

Comparteix: