ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

FEDA vol doblar en dos anys els punts de recàrrega de vehicles elèctrics

www.andorradifusio.ad

FEDA duplicarà almenys en els pròxims dos o tres anys els punts públics de recàrrega de vehicles elèctrics. Aquest 2021 n'hi ha 27, una xifra que es busca incrementar per fomentar la mobilitat sostenible. 

Fa temps que el Govern té la intenció de fer d'Andorra un referent en aquest tipus de mobilitat, però encara no es disposa de suficients punts de recàrrega. Una de les línies d'actuació de FEDA és, precisament, el desplegament d'aquesta modalitat de mobilitat amb l'ampliació de la xarxa de carregadors. El director general de l'elèctrica, Albert Moles, considera que els propers dos anys seran importants per dur-lo a terme i ha remarcat que "multiplicar per dos aquesta xarxa té tot el sentit".

Amb tot, ha comentat que encara hi ha dubtes pel que fa a la situació d'aquests punts, ja que es podrien posar a les zones blaves o a aparcaments públics o privats com ja passa a altres ciutats. Moles indica que el de la mobilitat elèctrica continua sent un sector poc madur, tot i que segueix creixent.

Per aquest motiu, des de FEDA també es busca potenciar els carregadors en domicilis particulars. Uns carregadors que s'han incrementat de 68 el 2018 a 112 l'any passat. Alguns d'aquests estan en règim de lloguer per part de la companyia elèctrica, que també gestiona una quarantena de carregadors industrials privats.

Informa: Oliver Jaén-Ariadna Guiu Vila
Imatge: Kevin Ribeiro
Locució: Ariadna Guiu Vila

Comparteix: