FEDA vol que l'energia solar sigui la font principal el 2030

www.andorradifusio.ad

FEDA ja treballa en diversos projectes per fomentar l´energia solar. Una font renovable que actualment representa una ínfima part de la producció elèctrica. Malgrat això, l´objectiu és que sigui la font principal l´any 2030 i que un 17% de l´electricitat que es generi a Andorra provingui de plaques solars.

L´auge de les polítiques a favor de l´energia solar ha arribat també a Andorra. S´han projectat ja tres parcs solars al Forn de Canillo, Envalira i la Rabassa. Aquestes instal·lacions han de produir gairebé una cinquena part de la producció elèctrica nacional en poc més de 10 anys. FEDA ha començat a fer una aposta per aquest tipus de font d´energia renovable. Especialment, perquè en els darrers anys ha augmentat l´eficiència de les plaques solars alhora que se n´ha rebaixat el preu, com explica el director general, Albert Moles.

Moles apunta que actualment Andorra és massa depenent de l´energia hidràulica. Una font d'energia neta, però que s'aprofita principalment en l'època del desgel. "La resta de l'any hi ha poca aigua i poca producció", explica.

Per augmentar la sobirania energètica i reduir les emissions de CO2, FEDA s'ha marcat també com a objectius ampliar les instal·lacions de cogeneració, la xarxa de calor i potenciar l´explotació de la biomassa.

Informa: Marc Guadilla
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix:

26 vehicles clàssics participen en la darrera sortida d'hivern a Tarragona La primera jornada sobre autisme tractarà la detecció precoç i el suport en la vida social