ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

FEDA vol que l'energia solar sigui la font principal el 2030

www.andorradifusio.ad

FEDA ja treballa en diversos projectes per fomentar l´energia solar. Una font renovable que actualment representa una ínfima part de la producció elèctrica. Malgrat això, l´objectiu és que sigui la font principal l´any 2030 i que un 17% de l´electricitat que es generi a Andorra provingui de plaques solars.

L´auge de les polítiques a favor de l´energia solar ha arribat també a Andorra. S´han projectat ja tres parcs solars al Forn de Canillo, Envalira i la Rabassa. Aquestes instal·lacions han de produir gairebé una cinquena part de la producció elèctrica nacional en poc més de 10 anys. FEDA ha començat a fer una aposta per aquest tipus de font d´energia renovable. Especialment, perquè en els darrers anys ha augmentat l´eficiència de les plaques solars alhora que se n´ha rebaixat el preu, com explica el director general, Albert Moles.

Moles apunta que actualment Andorra és massa depenent de l´energia hidràulica. Una font d'energia neta, però que s'aprofita principalment en l'època del desgel. "La resta de l'any hi ha poca aigua i poca producció", explica.

Per augmentar la sobirania energètica i reduir les emissions de CO2, FEDA s'ha marcat també com a objectius ampliar les instal·lacions de cogeneració, la xarxa de calor i potenciar l´explotació de la biomassa.

Informa: Marc Guadilla
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix: