La Federació d'Associacions de Persones amb Discapacitat publica un manifest que busca millorar la qualitat de vida del col·lectiu

www.andorradifusio.ad

Amb motiu del Dia europeu i internacional de les persones amb discapacitat, la federació que representa el col·lectiu reivindica reptes primordials pendents, com ara crear la figura d'un professional social de referència i una història social compartida. Per millorar la qualitat de vida dels afectats, també demanen que el seguiment sigui molt més efectiu. 

Coincidint amb el seu dia, la Federació Andorrana d'Associacions de Persones amb Discapacitat ha fet públic un manifest amb les principals reivindicacions. En paral·lel, han fet arribar una carta al cap de Govern amb la previsió de poder reunir-se. Ambdós documents s'estructuren en quatre eixos principals.

Jacint Risco, vocal de la FAAD, explica que un d'aquests eixos pretén que les persones vulnerables rebin un millor seguiment del que tenen actualment. Un suport que va molt més enllà de les ajudes econòmiques.

Crear una història social compartida, assignar un professional social de referència i aconseguir una assistència jurídica gratuïta són els altres tres pilars que ja es van posar sobre la taula en una reunió a finals d'octubre amb diverses entitats.

Adaptar la Llei d'accessibilitat a la normativa de les Nacions Unides, prevenir la violència de gènere envers les dones amb discapacitat, que ha crescut a nivell mundial, i agilitar la implementació del pla de salut mental i addiccions són altres demandes clau.

L'objectiu de tot plegat és treballar per aconseguir una millor qualitat de vida posant sempre la persona al centre. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Ricard Tenza-Arxiu RTVA

Comparteix:

La llei de transparència no obligarà els càrrecs públics a publicar la declaració patrimonial Soldeu-el Tarter i Pal-Arinsal oferiran forfets gratuïts per a escolars i universitaris