ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les feministes aplaudeixen les recomanacions de l'ONU per despenalitzar l'avortament

www.andorradifusio.ad

Després que l'ONU hagi fet públiques les recomanacions sobre l'informe del Govern en matèria d'igualtat de gènere, Acció Feminista i el PS s'han pronunciat. Coincideixen que cal seguir les recomanacions de l'organisme internacional, especialment pel que fa a l'avortament.

Acció Feminista insisteix a seguir les recomanacions dels organismes internacionals sobre l’avortament.

L’entitat defensa la implementació d’un protocol d’actuació definit i validat per les institucions polítiques del país, perquè els professionals de la salut sàpiguen com actuar davant de cada cas per no transgredir el codi penal.

Júlia Martínez-Illescas, d'Acció Feminista, insisteix a "protegir la salut sexual i reproductiva de les dones, fer un bon acompanyament i estar amb ella". Afegeix que "el camí, al final, és donar llibertat perquè una dona pugui ser mare quan vulgui i pugui decidir sobre el seu propi cos".

L’associació feminista insisteix en la creació d’un centre on les dones puguin accedir a tota la informació sobre salut sexual i reproductiva.

El grup socialdemòcrata, al seu torn, celebra que el Comitè per a l'eliminació de la discriminació envers la dona insti el Govern a elaborar el pròxim informe en dos anys, quan ara són quatre.

És un document en què l'Estat haurà de detallar els avenços que s'hagin fet en aquest període per legalitzar l'avortament a Andorra en quatre supòsits, els tres bàsics més l'incest.

La consellera del PS, Susanna Vela, aplaudeix les reclamacions d'aquest comitè de l'ONU, tant pel que demana com per la celeritat que imposa per implementar les recomanacions.

Vela també destaca que, per al CEDAW, una interpretació massa restrictiva de la Constitució andorrana a l'hora de penalitzar l'avortament pot xocar amb els drets universals de la dona.

Informa: Jordi Cama-Laura Massegú
Imatge: Jordi Seabra-Fernando Montero

Comparteix:

3.236.117.38