ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Ferran Brasó, nou fallaire major de les Valls d'Andorra

www.andorradifusio.ad

S'apropa el 23 de juny i els fallaires comencen a fer els preparatius per a la nit més màgica de l'any. Han nomenat el nou fallaire major, que serà l'encarregat de fer girar la primera falla.

Explica la llegenda que, quan Carlemany lluitava contra els sarraïns, va estacar la seva euga a la Vall d'Incles amb una argolla i un clau. Una argolla que, la nit de Sant Joan, brillava com si fos or.

Tot un matí per fer valdre que tenen tot el necessari per aconseguir lluir la tan desitjada capa vermella, que distingeix el fallaire major de la resta. Així, els aspirants, acompanyats pel seu equip, han hagut de deixar palès els seus coneixements sobre el Principat, així com les seves habilitats d'orientació i de resistència per buscar les pistes. Igual que els més petits, que també han competit per esdevenir fallaire major.

I al final no estava ni sota d'una pedra ni enmig del riu, sinó a les mateixes butxaques del fallaire major sortint.

Ara, li espera un any al capdavant de l'agrupació, contribuint a conservar aquesta tradició, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

El Ferran ja té a les seves mans l'argolla de Fontargent, però encara no és fallaire major de les Valls d'Andorra. Ho serà el 23 de juny, solstici d'estiu, quan faci el relleu i rodi la primera falla encesa amb la flama del Canigó.

Informa: Tatiana Navarro
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix: