ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Ferran Costa assumeix les renúncies i confia resoldre els desacords en la funció pública

www.andorradifusio.ad

El president del grup parlamentari liberal es mostra convençut que el Govern de coalició amb DA i Ciutadans Compromesos funcionarà. Ferran Costa assegura que el seu partit ha hagut de fer renúncies, com en el tema de l'avortament, i confia que el tarannà de la ministra Judith Pallarès ajudi a resoldre desacords en la funció pública.

Ferran Costa ha reiterat els arguments pel quals Liberals ha entrat al Govern. Afavorir l'estabilitat amb una majoria absoluta que no és monocolor.

Assumeix que Andorra tot just comença a explorar què és un govern de coalició, però es mostra segur que se'n sortiran. Defensa que "hem de demostrar que es pot fer i es pot fer bé en el sentit de donar serveis als ciutadans, respondre les seves inquietuds i fer que el país avanci". Assegura que tenen molt clar "tots els que estem al govern de coalició i els grups parlamentaris que donem suport que ho hem de fer bé ara perquè d'oportuniat només en tenim una".

També assumeix que toca fer renúncies a qüestions que hi havia al programa electoral. A l'"Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, ha deixat clar que no hi haurà consulta sobre l'avortament.

Pel que fa al sistema electoral, ha explicat que DA i Ciutadans Compromesos estan oberts a dialogar sobre canvis en la representativitat als comuns.

I en la Funció Pública, amb el dilema entre una reforma àmplia que planteja liberals o canvis menys estructurals que planteja DA, Costa confia en la bona feina de Judith Pallarès en un nou escenari. De la ministra liberal diu que"té clar com s'ha de gestionar i espera comptar amb el suport de tots els interlocutors i parts implicades per seure i reiniciar un diàleg i un debat que farà possiblement que alguna de les peticions puguin ser incloses reglamentàriament".

Costa assegura que els comitès parroquials decidiran com es presenten les candidatures a les comunals de final d'any, però que creu que en algunes parròquies no s'entendrien llistes que es posicionessin en contra de la coalició de Govern.

Entrevista completa al president del grup parlamentari Liberal, Ferran Costa, a l'Ara i Aquí:

Informa: David Domingo
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix:

3.214.184.223