ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Ferran Costa participa en la reunió fundacional de la Xarxa Parlamentària Internacional per a l’Educació

Aquest dilluns s’ha constituït la Xarxa Parlament&agra

Aquest dilluns s’ha constituït la Xarxa Parlamentària Internacional per a l’Educació amb l’objectiu de potenciar i garantir la qualitat de l’ensenyament a tot el món.

En la reunió fundacional hi ha participat el president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, en representació del Consell General i com a president de la comissió legislativa d’Educació, Recerca, Joventut i Esports.

La reunió que s’ha fet de forma telemàtica ha comptat amb més de 70 participants entre polítics i persones relacionades amb l’ensenyament d’arreu del món. Entre els discursos, ha destacat el de l’ex-primer ministre britànic, Gordon Brown, que actualment ocupa el càrrec d’Enviat Especial de les Nacions Unides per a una Educació Global. Brown ha esperonat als assistents a treballar perquè “els governs facin realitat el somni de garantir una educació de qualitat per a tothom”.

La Xarxa Parlamentària Internacional per a l’Educació treballarà per fomentar la mobilització política suficient per accelerar la implementació d’una educació de qualitat per a tothom. Per aconseguir-ho calen més i millor finançament de l’ensenyament, la millora continua dels sistemes d'aprenentatge i especial atenció els països amb sistema educatiu precari i amb importants mancances.

Costa ha remarcat que “s’ha posat de manifest la importància que té l’ensenyament de qualitat en l’agenda dels diferents països” i ha constatat que “els punts de partida són molt diferents segons els estats, fet que la Xarxa haurà de tenir en compte”. Per últim, ha subratllat “la sort que tenim a Andorra de disposar d’una educació pública de qualitat amb tres sistemes educatius diferents (andorrà, espanyol i francès), una situació que no es repeteix enlloc del món”.

Informa: Redacció
Fotografia: Liberals d'Andorra

Comparteix:

3.239.51.78