ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Filloy comença a Andorra la Vella visites als CAP per conèixer les propostes del personal

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, V&iacute

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, acompanyat per la secretària d’Estat d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Teresa Milà, ha iniciat aquest dijous al centre d’atenció primària (CAP) de la Llacuna, a Andorra la Vella, una ronda de visites als CAPs del país. L’objectiu és conèixer de primera mà la realitat i el dia a dia dels tècnics d’atenció social que treballen en aquestes instal·lacions, distribuïdes arreu del territori.

A més, tal com informen des de l'executiu, Filloy ha explicat que la intenció d’aquestes trobades també és reforçar el diàleg amb els professionals i poder copsar les seves propostes i idees per, d’aquesta manera, determinar conjuntament les línies estratègiques del ministeri en aquest àmbit.

Precisament, els treballadors de l’àrea d’Atenció a les Persones i les Famílies (AAPF) que es troben als CAP són el nivell bàsic d’atenció social adreçada a tota la població. Aquesta àrea té les funcions principals, entre d’altres, d’informar i orientar a les persones, famílies i grups sobre els recursos dels serveis socials i sociosanitaris. Detectar situacions de risc i la posterior gestió i coordinació de les prestacions, recursos i ajuts és una altra de les competències de l’AAPF, que també participa i col·labora en els processos de reinserció i inclusió de les persones i famílies ateses. En aquest sentit, es destaca el fet que els professionals de l’àrea intervenen prop de gent gran, famílies, joves, infants, persones amb diversitat funcional, població migrant o persones amb drogodependències.

Informa: Agència ANA
Foto: SFG

Comparteix:

34.239.150.22