ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La fiscalia demana 5 mesos de presó condicional a la dona d'Higini Cierco pels Whatsapps a Martí, Saboya i Alcobé

www.andorradifusio.ad

La fiscalia ha demanat 5 mesos de presó condicional per tràfic d'influències a la dona d'Higini Cierco, exmàxim accionista de BPA. La raó són uns missatges de Whatsapp el 2016 al cap de Govern, Antoni Martí, i dos dels ministres sobre la situació del banc intervingut. La defensa n'ha reclamat l'absolució perquè només observa un missatge de dolor i ràbia.

El Tribunal de Corts ha jutjat aquest dimecres al matí la dona d'Higini Cierco, màxim accionista de BPA fins a la seva intervenció, per una sèrie de missatges de Whatsapp enviats entre maig i agost del 2016 a Antoni Martí, cap de Govern a l'època, i dos dels seus ministres, Gilbert Saboya i Jordi Alcobé, que han declarat a la vista oral com a testimonis.

Als missatges la dona s'hi lamentava de la situació que patia la família des de la intervenció del banc i demanava ajut. Però també deia a Gilbert Saboya que "era un mentider" i que "estava a la llista".

Per aquest motiu el Govern va presentar una demanda a la fiscalia, tot i que finalment va desistir. El cas va seguir, però, el seu curs i es va jutjar en una ordenança penal.

L'acusada no va estar d'acord amb la pena i ara la fiscalia demana 5 mesos de presó condicional pel delicte menor de tràfic d'influències. L'ex cap de Govern, Antoni Martí ha exculpat la dona dient que passava un mal moment i s'havia de ser empàtic.

El fiscal ha argumentat com a prova que la dona també havia dit en els missatges que estava frenant el seu marit que estava recopilant informació que podria malmetre les relacions entre Espanya i Andorra.

Per la seva banda, la defensa en sol·licita l'absolució perquè assegura que s'està jutjant les actuacions de la dona d'Higini Cierco, no aquest, i que ella tenia molt poca capacitat de pressió sobre l'executiu. Considera que els missatges eren, sobretot, una demanda d'ajut i una mostra del dolor que patia.

Informa: Pere Moline
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

3.236.97.49