ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La fiscalia retira l'acusació d'homicidi en el cas de la benzinera de Santa Coloma

www.andorradifusio.ad

Vist per a sentència el crim de la benzinera Esso de Santa Coloma del 2011. La fiscalia no acusarà d'homicidi el principal sospitós, en considerar que existeixen molts dubtes arran de les versions exposades aquest matí pels forenses. Per contra l'acusació particular manté la petició de catorze anys de presó i expulsió per deu anys de l'acusat de la punyalada mortal que va posar fi a la vida d'un home.

Discrepància absoluta dels quatre forenses que aquest dimarts al matí han declarat en relació amb la mort de José Luis Pereiras la matinada de l'11 de setembre del 2011 a la gasolinera Esso de Santa Coloma. Dos consideraven provat que el principal acusat, un ciutadà peruà, va clavar una ganivetada mortal a Pereiras, mentre que els altres dos consideren que aquest punt no està provat i no descarten que Pereiras es clavés l'arma blanca accidentalment durant la baralla.

Les diferents versions han portat la fiscalia a retirar l'acusació d'homicidi, per considerar que no hi ha base, i demana per al principal acusat i el seu company de batussa tres mesos de presó i mil euros de multa, en rebaixar l'acusació a un delicte menor de maltractament físic.

Les defenses demanen l'absolució, incidint en dos fets demostrats: que no hi ha proves del possible homicidi i que precisament va ser Pereiras i el seu acompanyant els que van iniciar la baralla i les agressions.

Precisament la pena més important que demana la fiscalia és per a l'acompanyant del difunt, un andorrà de 32 anys, per al qual demana dos anys i mig de presó, encara que una part condicional, per port d'una arma i haver iniciat una baralla amb resultat mortal. També reclama la retirada del permís de conducció per l'alt grau d'alcoholèmia.

Per la seva part l'acusació particular manté la petició per al principal acusat de 14 anys de presó i l'expulsió del país per deu anys per considerar que queda provat que va cometre homicidi. Coincideix amb la fiscalia a demanar dos anys i mig per al ciutadà andorrà al qual acusa d'un delicte major de participació en una baralla amb resultat de mort i per dur una arma blanca.

Informa: Joan A. Sarmiento-P. Moliné

Comparteix:

3.236.97.49