ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La flora intestinal com a eix per a diagnosticar malalties, en el 2n Microbiota Summit

www.andorradifusio.ad

Un grup de professionals mèdics implantat a Andorra vol convertir la microbiota o flora intestinal en el centre de diagnòstic i preventiu de la salut. 

Aquest dimecres n'han parlat en la presentació del 2n Microbiota Summit, que se celebrarà del 20 al 23 de gener i on s'abordaran conceptes relacionats amb la salut intestinal, com el tractament de malalties mentals, la immunitat i patologies neurodegeneratives o oncològiques.

El que es vol aconseguir és que l'anàlisi tradicional de la femta sigui més exhaustiva per poder-se anticipar a les malalties. Es vol fer a través de l'ús del bigdata i el coneixement d'hospitals com el Clínic de Barcelona i el Trueta de Girona. 

David Vargas, fundador de Regenera, ha explicat que volen posar en marxa "un test metagenòmic que pugui fer una anàlisi de miler de milions de dades que es troben a la microbiota i, a través d'intel·ligència artificial, poder-les processar per identificar micropatrons que es repeteixen en escenaris de patologia o disfunció prèvia a la patologia".  Segons ha afegit, "la intel·ligència artificial i el coneixement científic biomèdic poden fer que la visió sigui cada vegada més àmplia".

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Andrej Cristancho

Comparteix: