ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'FMI insta a una reforma "imperativa" de les pensions

www.andorradifusio.ad

L'FMI destaca la forta recuperació econòmica d'Andorra després de la recessió provocada per la pandèmia i preveu un creixement del PIB enguany del 4,5%, tot i que el revisarà a l'alça després dels resultats del primer trimestre. L'organisme veu indispensable la reforma de les pensions.

L'informe anual de l'FMI sobre Andorra presentat aquest dilluns a la tarda conclou que l'economia del país s'està recuperant fortament després de l'impacte provocat per la pandèmia. La recuperació, un 8,9% l'any 2021, és fins i tot millor de la prevista.

L'organisme preveu que el creixement del PIB sigui enguany d'un 4,5%, set dècimes menys que el que apuntava Estadística fa uns dies. Amb tot, aquesta xifra es revisarà a l'alça després dels bons resultats econòmics del primer trimestre.

L'FMI ha reiterat la necessitat que hi hagi una diversificació econòmica i recomana que es trobi l'equilibri entre rebaixar l'endeutament i incrementar la inversió tan pública com privada per reforçar el creixement a curt termini. L'organisme ha estat contundent sobre la necessitat de reforma de les pensions, que veu imperativa.

En relació a la reforma, l'FMI recomana incloure mesures específiques, com un increment de les cotitzacions, de l'edat de jubilació i del factor de conversió. 

Informa: Sergi Cano
Imatges: Anna Romagosa-Arxiu RTVA

Comparteix: