ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les formacions polítiques reaccionen davant el comunicat dels EUA sobre les paraules d'Anton Smith

www.andorradifusio.ad

El comunicat fet públic ahir per l´ambaixada dels Estats Units sobre les paraules d´Anton Smith ha generat debat entre els membres de l´oposició. Mentre que des de Demòcrates per Andorra asseguren que el comunicat deixa clar que Andorra ha actuat correctament i que desmunta els arguments de l´oposició, aquesta té una visió totalment diferent. Liberals d´Andorra, per exemple, asseguren que el fet que els Estats Units fessin un toc d´atenció sobre el funcionament bancari general és més greu que només centrar-se en una entitat.

Continua el ball de declaracions polítiques respecte de les paraules d´Anton Smith sobre Andorra i del posterior comunicat de l´ambaixada dels Estats Units en què s´indicava que no feia referència explícita a BPA. 

Un comunicat que Demòcrates per Andorra llegeix de manera positiva i que, diuen, desmunta la teoria de la conspiració. Carles Jordana, conseller demòcrata ha insistit que "no s'amaga res, hem d'acabar ja amb aquestes teories de que el Govern amaga. Suposem que amb aquest comunicat contundent que no deixa lloc a la interpretació sacabarà." 

També n´han parlat Liberals d´Andorra. El secretari general del partit, Amadeu Rossell, assegura que el greu de la nota verbal dels Estats Units és que faci referència al conjunt del país: "La situació era molt més greu, no només parlàvem de BPA, la nota del 26 d'agost posava la lupa a tot el sistema financer."  

Els consellers del grup mixt critiquen que el Govern no informés els grups parlamentaris de l'anterior legislatura d'aquesta nota verbal. 

D'una banda Pere López ha senyalat que "segueix havent-hi molts dubtes sobre tota la gestió del cas i les informacions que apareixen no fan més que generar més dubtes i una certa desconfiança cap a l'executiu." I de l'altra, 
Sílvia Bonet ha manifestat que "el tó de la nota és força contundent i exigeix pràcticament una sèrie de reformes a través de les recomanacions de Moneyval, que no s'ha fet. A més això genera que a posteriori el 10 de març es generi la nota del FinCen, vol dir que alguna cosa ha passat." 

Les reformes per complir el que marca el Moneyval entraran a tràmit parlamentari en els propers dies a fi de ser votades al Consell General durant el mes de juliol i tenir-les aplicades aquest setembre moment en el qual Andorra haurà de passar la quarta avaluació de l'organisme que depèn del Consell d'Europa.

Informa: A.Pifarré/ A.G-Nandín  Imatge: Sergi Pla

Comparteix: