ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La forta tempesta provoca inundacions al centre del país, caigudes d'arbres i despreniments a les vies

www.andorradifusio.ad

La tempesta d'aquesta passada nit i matinada, amb pedregada i fortes ràfegues de vent i pluja (algunes imatges sobre aquestes línies), ha provocat inundacions sobretot al centre d'Andorra la Vella, caigudes d'arbres i de pedres que han requerit de la intervenció del COEX, i danys a façanes. Segons els bombers, que han realitzat una quarantena d'intervencions, no hi ha hagut ferits.

La pedregada inicial i la important quantitat de precipitacions amb molt poc temps van provocar importants inundacions al centre d'Andorra la Vella fins al punt que diversos vehicles es van quedar atrapats i el fort vent va fer caure contenidors i brossa als carrers.

S'han produït caigudes d'arbres, desperfectes a les façanes i diversos despreniments a algunes carreteres i al riu Valira d'Orient, a l'altura de la central de FEDA. Com que es tracta d'una zona de difícil accés, serà el Govern l'encarregat d'estudiar la retirada dels rocs per evitar un taponament si es repeteix un fenomen similar.

Davant aquestes circumstàncies, els bombers apel·len a la responsabilitat. El cap de guàrdia, Jaume Sánchez, ha fet referència a "les obres que s'estan acabant on no s'ha fet la previsió davant l'arribada d'un front així" i que poden suposar un perill "per alguna estructura que pugui caure". Afegeix que "el que interessa és que la població també estigui alerta sabent que és millor no estar al carrer".

Davant l'avís taronja que va donar el servei meteorològic, Protecció Civil va informar a la població a través de les xarxes i es va coordinar amb la resta de cossos especials.

Un dels principals focus d'atenció són les possibles crescudes dels rius i per vigilar-ho, l'organisme compta amb nou estacions de control de cabal a través de sensors làser. El cap de guàrdia de Protecció Civil, Jérôme Sallés, explica que "és veritat que el cabal ha pujat de cop però no ha superat el llindar màxim d'alerta que tenim preestablert".

Per a aquest dissabte a la nit s'esperen pluges però de menys intensitat. Diumenge al matí dominarà el sol però a la tarda el cel tornarà a tapar-se.

 

Informa: Laura Cugat
Imatges cedides: Òscar Serra- Alícia Aleix-Rosa Alberch-Sílvia Mestre-Vicens-Edgar Martins - altres ciutadans
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

3.235.11.178