ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

França aixeca les restriccions de mobilitat més enllà dels cent quilòmetres

www.andorradifusio.ad

França aixeca les restriccions de desplaçaments superiors a 100 quilòmetres. Andorra se'n podrà beneficiar d'aquest turisme en ser considerat per l'executiu francès destinació domèstica. Per contra, les autoritats veïnes no han confirmat que acceptin la demanda de reciprocitat del Govern perquè els andorrans també puguin circular per França sense restriccions.

El primer ministre francès, Edouard Philippe, ha comparegut aquest dijous a la tarda per anunciar algunes de les mesures que en una nova fase aplicarà el seu govern i que bàsicament es mantenen en la línia d'altres Estats europeus.

Destaca l'aixecament de la prohibició de desplaçaments en un radi inferior als 100 quilòmetres, com s'aplica actualment.

A partir de la setmana vinent es podran fer desplaçaments sense límit de distància per qualsevol zona del territori francès i això, de retruc, pot beneficiar i incentivar l'arribada de turisme atès que des de París es va acceptar la demanda del Govern perquè Andorra tingués la consideració de destinació domèstica.

El Govern espera que les bones intencions de l'executiu francès facin un pas més i que es doni llum verd a la demanda de reciprocitat. Així els andorrans podrien viatjar sense restriccions a França.

La ministra Maria Ubach espera que en les pròximes hores passi el mateix amb Espanya i que el govern de Sánchez accepti finalment un tracte preferencial per a Andorra i també li atorgui la consideració de destinació domèstica.

Davant el retorn a l'activitat de bona part del sector turístic, el vistiplau d'Espanya afegiria un punt positiu per intentar superar, amb les millors xifres possibles, la temporada d'estiu. Sobretot perquè la majoria del turisme serà de proximitat i provinent dels dos Estats veïns.

Torna a veure la roda de premsa completa d'aquest dijous:

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

3.236.108.61