ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

França dona suport al desenvolupament d’un projecte POCTEFA per desenclavar el país i les zones frontereres

www.andorradifusio.ad

La visita oficial a París ha continuat aquest dimarts amb la reunió amb el primer ministre francès, Jean Castex, a Matignon. El cap de Govern, acompanyat dels secretaris d'Estat d'Afers Europeus i Transformació Digital i Projectes Estratègics, ha fet un repàs de les relacions bilaterals entre Andorra i França. Jean Castex ha mostrat la seva disposició a donar suport al desenvolupament d'un projecte POCTEFA per desenclavar el Principat i les zones de l'entorn. 

El desenclavament d'Andorra ha centrat bona part de la reunió entre el primer ministre francès i el cap de Govern, que ha estat acompanyat dels secretaris d'Estat d'Afers Europeus i Transformació Digital i Projectes Estratègics. França ha mostrat el seu suport per tirar endavant un projecte que s'inclogui al programa europeu POCTEFA per afavorir les connexions del Principat i el seu entorn amb l'exterior.

Jean Castex també ha posat sobre la taula la possibilitat que Andorra tingui una participació més important en les decisions que facin referència a les vies d'accés franceses. El proper diàleg transfronterer del mes vinent amb la regió i prefectura d'Occitània servirà per articular aquesta major implicació.

El primer ministre francès ha reiterat el compromís que Andorra s'integri en el sistema de certificats sanitaris francès per facilitar la mobilitat en zona comunitària fins que la Unió no homologui l'eina andorrana.

En la trobada a Matignon també s'ha parlat sobre la situació epidemiològica i socioeconòmica del país i l'estat de l'acord d'associació amb la Unió Europea.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Sergi Linares

Comparteix: