ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

França imposarà un confinament de 7 dies a tots els francesos que vagin a esquiar a l'estranger

França imposarà una quarantena de 7 dies a tots els

França imposarà una quarantena de 7 dies a tots els francesos que aquest Nadal vagin a esquiar a l'estranger. A més, també s'hauran de sotmetre a un test. Són les mesures que ha anunciat l'executiu francès per evitar una fugida massiva de persones cap a països com Suïssa o Espanya, on es volen obrir les estacions aquest període nadalenc.

El primer ministre de França, Jean Castex, ha anunciat aquest dimecres al matí que els francesos que vagin a esquiar a l'estranger durant les festes de Nadal hauran de passar 7 dies de quarantena i sotmetre's a un test de coronavirus quan tornin. També ha explicat que es faran controls de seguretat aleatoris a les fronteres. Unes mesures que volen evitar l'èxode de persones durant el període nadalenc.

Segons Castex, l'objectiu és protegir els ciutadans francesos i evitar que es contamini la resta d'estacions i no ha negat que li agradaria que hi hagués una harmonització europea a l'hora d'obrir totes les estacions.

Castex també ha confirmat que els remuntadors de les estacions d'esquí franceses estaran tancats, com a mínim, fins al 20 de gener. Així, mentre França, Itàlia i Alemanya estan alineats perquè les estacions no obrin aquest Nadal i evitar així que la gent s'hi desplaci, Suïssa i Espanya són més partidaris d'obrir.

De moment aquest dimecres les estacions d'esquí catalanes han acordat obrir el 9 de desembre, un cop acabat el pont de la Puríssima per evitar aglomeracions. Això sí, sempre que el Procicat aprovi el canvi de tram dilluns i hi hagi prou neu. I mentrestant Andorra continua sense pronunciar-se. 

Informa: Laura Massegú
 

Comparteix: