ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

França intercepta 8,9 tones de tabac de contraban de procedència andorrana el darrer any

www.andorradifusio.ad

El comís de tabac a França de procedència andorrana ha anat lleugerament a la baixa, però segueix sent important.

En total el 2019 se n'han interceptat 8,9 tones, una mica menys de les 9,2 que es van comissar el 2018. Tot i això, l'andorrà és una ínfima part del total de tabac que es comissa a l'Estat francès, que aquest 2019 ha assolit una xifra prop d'un 50% superior a la de l'any anterior: 360 tones.

Moltes de les prop de 111.000 operacions contra el contraban s'han fet a les duanes, però aquest 2019 s'ha assolit un rècord de decomisos a les grans vies de comunicació per carretera, una de destacada amb tabac provinent de Bèlgica.

Una de les grans lluites de l'Elisi

La del contraban de tabac és una de les grans lluites que s'ha marcat el govern francès, que per ser més eficaç ha adoptat un dispositiu de seguiment dels productes del tabac a nivell europeu que vol complementar amb un dispositiu internacional que treballa conjuntament amb l'Organització Mundial de la Salut.

Un sistema d'etiquetatge en format de vinyeta única per a cada producte que garanteix la seva autenticitat.

Un altre dels objectius de França és reforçar la lluita del contraban que també es fa a internet. De fet aquest és un dels mercats més professionalitzats i França hi posarà tots els mitjans.

Una lluita que es preveu també important aquest 2020 tenint en compte el nous augments de preu previstos pel govern francès, el primer ja es va aplicar l'1 de gener, el segon es farà el mes de març amb increments que col·locaran algunes marques, les més consumides, a un preu d'11 euros el paquet. El darrer dels augments és previst per novembre.

Informa: Anna Pifarré

Comparteix:

35.153.39.7