França rebaixa les ajudes als preus dels carburants i les benzineres del Pas milloren la competitivitat 

www.andorradifusio.ad

Les ajudes a França per la compra de carburants han fet perdre competitivitat a les benzineres del Pas de la Casa per la reducció del diferencial de preus. Gasopas, per exemple, ha perdut els darrers mesos el 25% de clients. A partir d'aquest dimecres, les subvencions a l'Estat veí es redueixen i la situació es comença a normalitzar. 

Així, des de dimecres, el Govern francès i una de les principals companyies petrolieres del país veí rebaixaran de 50 a 20 cèntims per litre les ajudes als carburants. Això farà que companyies com la de Gasopas recuperin la competitivitat.

I és que el 90% dels seus clients són francesos, bàsicament de proximitat. I les ajudes que rebien feien que el diferencial de preus no fos atractiu. Ara, la situació millorarà i s'espera recuperar la normalitat quan s'acabin les subvencions.

El responsable de Gasopas, Sergi Vendrell, assegura que això els ajudarà a augmentar les vendes, però creu que no seran, de moment, amb les xifres d'abans. "Ara tornarem a una normalitat no absoluta perquè creiem que serà a partir del gener quan finalitzaran tots els ajuts". Així i tot, considera que tornaran a ser competitius si treballen "amb un diferencial de 20 cèntims per litre". Amb tot, a poc a poc va recuperant compradors. 

Les últimes setmanes, la benzinera havia perdut un 25% de clientela. 

Les previsions són optimistes. També pel que fa a la tendència de la baixada dels preus dels carburants al país, tot i que sempre s'ha de mirar de reüll l'escenari internacional.   

Informa: Sergi Cano
Imatges: David Moreno

Comparteix:

La tesi del notari Isidre Bartomeu defensa les arrels visigodes de les institucions de base popular Les denúncies per segrest de comptes i usurpació d'identitat a Instagram continuen