ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Francesc Puigpelat guanya el Premi Carlemany per l’obra “La nedadora”

L’escriptor i periodista de  Balaguer, Francesc Puigpe

L’escriptor i periodista de  Balaguer, Francesc Puigpelat, ha guanyat el VIII Premi Carlemany per al Foment de la Lectura per l’obra "La nedadora", una novel·la sobre els refugiats

El premi, al qual s’havien presentat 15 originals, està dotat amb 8.500 euros aportats pel Govern d’Andorra i el Grup 62. L’editarà Columna Edicions.

Sinopsi

La nedadora està protagonitzada per  la Jane,, una noia anglesa que, des de petita, ha passat milers d’hores entrenant. Un estiu, mentre és de vacances a Çesme, Turquia, descobreix que l’esport que l’apassiona pot tenir una altra utilitat: ajudar tres refugiats iraquians, la Fàtima, el Saïd i l’Aïxa, a arribar nedant a l’illa grega de Quios, en territori europeu. El braç de mar de cinc quilòmetres d’aigua salada que separa Çesme de Quios estarà ple de riscos i aventures.

La tria de l’obra guanyadora

Un consell lector —format per sis persones: les escriptores catalanes Maria Carme Roca i Laia Aguilar, les professores dels tres sistemes educatius d’Andorra Joana Bonet Aguilar (Col·legi María Moliner), Mireia Nogué Sánchez (Lycée Comte de Foix) i Carmen Pegalajar (Escola Andorrana de segona ensenyança d’Encamp), i Glòria Gasch, editora i representant de Columna Edicions— ha estat l’encarregat de seleccionar quatre obres de les quinze presentades, que s’han lliurat al jurat per a la seva valoració i per a l’adjudicació del Premi.

El jurat encarregat de triar l’obra guanyadora està format per nou estudiants d’entre catorze i setze anys, alumnes dels tres sistemes educatius d’Andorra, que han llegit les obres sota la supervisió dels seus professors de literatura. Els membres del jurat juvenil són:

Aline Mazzini Balbuena, Laura Do Pio Oliveira i Elena Marinova Petrova, del Col·legi Maria Moliner; Alba Maldonado Castilla, Violeta Fàbregas Bueno i Maria Ubach Torres, de l’Escola Andorrana de segona ensenyança d’Encamp; i Marta de Abreu Gomes, Noa Gonzalez Lago i David Rogé Royo, del Liceu Comte de Foix

El lliurament del Premi es farà a Andorra coincidint amb la publicació del llibre el mes de maig del 2019.

L'autor

Francesc Puigpelat (Balaguer, 1959) és escriptor i periodista. Ha publicat més que quaranta llibres, entre els que destaquen L’amant de Rebis (Premi Ciutat de Palma, 2018), Magret i els anarquistes (Premi Agustí Vehí, 2018), Història d’una dona en un Seat 600 (2019), La pista d’una morta (Premi Gregal, 2017), El pescador de Llum (2016), Els últims dies del general Prim (2014), El retorn de Macbeth (Premi Ciutat d’Alzira, 2013), Faust, el Terrorista (2010), Els Llops (Premi Carlemany, 2005), Roger de Flor (Premi Pin i Soler, 2003) Apocalipsi blanc (Premi Josep Pla, 1999) i Jocs de corrupció (Premi Joanot Martorell, 1995). Quant a literatura infantil i juvenil, és autor, entre altres obres, de Romeo i Julieta. Segona part (Premi Ramon Muntaner, 2014), El nen que va xatejar amb Jack Sparrow (2015, Premi Atrapallibres), La nena que es va convertir en mòbil (Premi Folch i Torres, 2016), L’àliga perduda dels nazis (Premi Ciutat d’Olot, 2016), L’artilleria de Mr. Smith (2016), La ciutat secreta del Toubkal (Premi Gran Angular, 2017) i La Liliana al País de les Coses Perdudes (Premi Carmesina, 2017). A més, és autor de les col·leccions infantils “Sara & Ted” i “Crea la teva aventura”, i coautor de “Monday & May” i “El club de los empollones”.
L’obra

Informa: Redacció

Comparteix: