ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Francesc Viaplana creu que les administracions estatals han de liderar el projecte del tren 

www.andorradifusio.ad

L'alcalde de la Seu d'Urgell insta les administracions estatals a prendre la iniciativa en el projecte d'una línia ferroviària que connecti Andorra amb Barcelona, a través de l'Alt Urgell. En declaracions a 'l'Obert per Vacances' de RNA, Francesc Viaplana ha tornat a lamentar l'estancament del conveni sanitari amb Andorra, acusant directament el govern espanyol.

Francesc Viaplana no creu que el cost estimat per construir una línia ferroviària entre Andorra i Barcelona sigui un impediment insalvable, tot i que s'estima que fregaria els 500 milions d'euros. Els beneficis justificarien la dimensió del projecte, que entre altres aspectes, reduiria considerablement la dependència dels automòbils a la zona.

Així, l'alcalde considera aquesta obra necessària. "Seria una infraestructura molt bona per Andorra i per tot el territori i crec que fa falta aquí una aposta decidida per les administracions superiors per apostar per aquí. Crec que és viable i necessari".

Entre els projectes compartits amb Andorra ha destacat el conveni sanitari que permetria establir l'hospital de Meritxell com el referent per als usuaris de l'Alt Urgell. Tot i que semblava enllestit, s'ha aturat des que va canviar la titularitat del ministeri espanyol. Viaplana assegura que amb el ministre anterior les relacions eren més bones. "Crec que amb l'anterior ministeri de Salut les relacions eren més fluides que actualment. Els motius no els sé, però el que sí que com a territori ens interessa moltíssim".

Viaplana reconeix que està preocupat per l'augment de la inseguretat a la ciutat, amb episodis d'ocupació d'habitatges, generat segons ha dit per una legislació incorrecta.

També ha confirmat que la Seu acollirà dues grans superfícies comercials més i ha refermat el compromís de l'ajuntament de crear habitatges socials, davant la manca d'oferta propiciada en bona part per la tensió del mercat andorrà, que ha obligat molta gent d'Andorra a buscar alternatives a l'Alt Urgell.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix: