ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

"Fred" reprèn el rodatge a Andorra sis mesos després

www.andorradifusio.ad

Superat el confinament arran del coronavirus, l'equip de la pel·lícula "Fred" ha tornat a gravar a Andorra. Aquesta producció narra la història d'una família andorrana que amaga jueus perseguits pel nazisme a casa seva.

El confinament els va agafar en ple rodatge i sis mesos després l'equip de "Fred" format per mig centenar de persones torna a gravar a Andorra. Estaran treballant a Casa Rull, a Casa d'Areny-Plandolit, Arinsal i Incles fins al 26 de setembre.

L'actriu Greta Fernández, que serà l'encarregada d'interpretar finalment el personatge de la Sara, ha comentat que "em venia molt de gust tornar a treballar, ho necessitava".

Per la seva part, el director del film, Santi Trullenque, veu el cinema com "una aventura" i creu que "no podem anar amb por i pensant que sortirà malament".

El film narra la història d'una família andorrana que amaga jueus perseguits pels nazis. Hi ha molts feina al darrere per aconseguir crear l'atmosfera adequada.

L'actor Ksawery Szlenkier ha destacat que "l'equip ha fet una gran feina", ja que segons ha explicat han aconseguit que un museu sembli una casa.

Trullenque ha remarcat que "no és exactament la Casa Rull, la casa original és més modesta". També ha esmentat que es tracta d'una pel·lícula andorrana, i desitja que "els andorrans la puguin reconèixer com a seva".

Greta Fernández és un dels rostres de moda al cinema espanyol actual. Va estar nominada al Goya per "La hija de un ladrón" on treballa amb el seu pare. També ha rodat amb Isabel Coixet. Una actriu jove en ple creixement.

L'actriu ha confessat que interpretar aquest personatge és un "repte" per a ella, ja que "s'allunya molt del meu dia a dia i interpretativament és molt interessant".

"Fred" disposa d'un pressupost d'un milió dos-cents mil euros i molta feina i bona voluntat al darrere.

En aquest sentit, el director ha destacat que "és una pel·lícula en aparença modesta, però amb moltes ambicions" i ha remarcat que "és un rodatge molt complex tan tècnicament com logísticament".

Al novembre tornaran a gravar al país i esperen estrenar el febrer del 2021.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Albert Refart

Comparteix:

3.226.241.176