Front comú dels investigadors i experts en canvi climàtic per a una millor gestió forestal

www.andorradifusio.ad

Front comú dels investigadors i experts en canvi climàtic per a una millor gestió forestal. Adverteixen que els boscos estan estressats per la sequera que hi ha des de fa trenta anys i se'ls ha d'ajudar.

Els humans enviem diàriament 100 milions de C02 a l'atmosfera que afecten directament l'escalfament global del planeta. Andorra també hi contribueix amb 6 tones diàries per persona. Els experts consideren que només una bona gestió forestal pot ajudar a millorar l'embornal dels boscos que contribueixen diàriament a fixar el carboni i que actualment, per la sequera acumulada, pateixen estrès.

"Gestió forestal necessària per fer boscos més resilients", ha detallat Marta Domènech investigadora d'Andorra Recerca i Innovació.

El sector considera que ningú pot quedar al marge del Mercat d'Emissions de Carboni, que Andorra ja implementa, si no es volen superar els dos graus d'augment de temperatura que s'han fixat per al 2050. "L'objectiu que tenim és delimitar l'augment a 1 grau i mig i això és molt complicat.", ha apuntat Marta Torres, investigadora  d'IDDRI

Andorra disposarà al juny del primer inventari nacional de boscos, que ajudarà a fixar quina és la seva salut

Informa: Eva Clausó
Imatge: Manel Àlvarez

Comparteix: