ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els fumadors representen el 5% dels usuaris de la unitat de conductes addictives

www.andorradifusio.ad

En l'últim any ha baixat la xifra de fumadors que demana ajuda a la unitat de conductes addictives, que són només el 5% del total d'usuaris. Coincidint amb el Dia mundial sense tabac el SAAS divulga els serveis que ofereix i les bondats de deixar de fumar.

El Dia mundial sense tabac és una bona ocasió per deixar de fumar. Almenys el SAAS intenta que alguns facin el pas divulgant els perjudicis per a la salut que comporta el consum de tabac i mesurant el monòxid de carboni en l'aire expirat i el nivell d'addicció a la nicotina. Conèixer aquestes dades pot ser un incentiu per dir prou. La unitat de conductes addictives va atendre l'any 2018 21 persones que van demanar ajuda per deixar el tabac.

Un dels col·lectius de risc és el de les embarassades per a les quals s'ofereix una teràpia psicològica de cinc setmanes. Els experts aconsellen als que ho vulguin deixar tenir-ho clar, fixar un dia i hora per començar i mantenir-se ferm un cop presa la decisió. "Que en el moment en què dius 'no fumo', que no es fumi ni una cigarreta, perquè això vol dir una relliscada que es pot convertir en una recaiguda", adverteix la coordinadora clínica d ela unitat de conductes addictives, Angelina Santolària.

El dia mundial es commemora amb taules informatives i de sensibilització a les portes de l'hospital de Nostra Senyora de Meritxell, de tots els centres d'atenció primària i el centre sociosanitari el Cedre. A la plaça de l'hospital s'hi ha organitzat també una sessió de ioga per posar en pràctica mètodes de relaxació, útils durant el procés per desenganxar-se del tabac.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Guillem Casal

Comparteix:

3.94.202.172