ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El funcionament del Cedre preocupa l'oposició

www.andorradifusio.ad

El gros del debat avui al Consell General s´ha centrat en l´àmbit de la salut. Els grups de l'oposició han preguntat pels canvis de direcció en el Cedre i en el seu funcionament. De fet, han retret a la ministra de Salut i Benestar que hi hagi llistes d´espera. Cristina Rodríguez ha dit que es treballa per millorar els aspectes assistencials i ha demanat no dramatitzar amb les llistes d´espera.

Les preguntes de l´oposició s´han centrat en els canvis recents a la residència el Cedre i el seu funcionament. En aquest sentit, han posat de manifest que hi ha una planta que no s´utilitza quan hi ha una llista d´espera de tres persones i que una opció és derivar usuaris a un centre d´Oliana. La consellera socialdemòcrata Rosa Gili creu que "com a país hauríem de poder acollir tota la gent gran i aquesta (derivar-los a Oliana) no és una bona solució, en tot cas hauria de ser temporal". El president del grup mixt, Jaume Bartumeu. ha manifestat que "més enllà de si es deriva o no es deriva, si tenim una planta potser que el Govern avalui la manera d'obrir-la".

Rodríguez, per la seva banda, ha recalcat que es treballa en la millora assistencial del centre i ha demanat no dramatitzar per les llistes d´espera. Ha assegurat que en el cas de les tres persones que es troben en llista d'espera "es trobarà la solució el més ràpidament possible" i diu que "ens hem de mentalitzar que quan tens una llista d'espera de tres persones, és clar que ens hem de preocupar, però és raonable".

Els socialdemòcrates també han demanat per l´absència d´una màquina de ressonància magnètica a l´hospital i per l'auditoria de 300.000 euros que es fa al centre hospitalari. Rodríguez ha respost que a l´hospital no li cal aquest aparell perquè es treballa amb centres concertats. Quant a l´auditoria, tot i ser costosa, la considera molt important per completar el procés d´acreditació de l'hospital. Les conclusions de l'auditoria se sabran al juliol.

Informa: Andrés González-Nandín

Comparteix:

34.239.150.57