ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els funcionaris veuen possibles greuges per la prejubilació

www.andorradifusio.ad

Una de les reivindicacions dels funcionaris, que els que faci 30 anys que estan de servei puguin prejubilar-se amb el 60% del darrer sou, es complirà dimarts vinent amb la votació del pressupost. Fonts sindicals diuen que pot provocar greuges amb els funcionaris prejubilats fins ara, ja que l'import que reben és menor. No descarten demandes administratives o accions judicials.

La setmana vinent és previst que s'aprovi el pressupost del 2023 i una de les clàusules que permet és que els funcionaris es puguin prejubilar cinc anys abans de l'edat obligatòria amb el 60% del darrer sou, només els que hagin entrat a la funció pública abans de l'1 de juny del 2015, havent treballat pel cap baix 30 anys.

La plataforma sindical considera que aquesta possibilitat provocarà un greuge amb els funcionaris que ja s'han prejubilat amb el 50% del darrer salari. Avancen que podria haver-hi demandes administratives o altres accions davant la justícia.

Quant als cossos especials, fonts sindicals mantenen l'esperança que es permeti que puguin fer-ho amb 25 anys treballats. Però ho veuen molt poc probable pel rebuig del Govern i la majoria parlamentària.

Quan s'aprovi la mesura s'hi podran acollir uns 350 funcionaris de l'administració general i uns 170 dels cossos especials. Els empleats públics del cos general es podrien prejubilar amb 60 anys i els altres amb 55.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: