ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Fundació Marcel Chevalier qualifica de "fet anunciat" l'esllavissada del Punt de Trobada

www.andorradifusio.ad

La Fundació Marcel Chevalier no creu probable que hi torni a haver una esllavissada com la del Punt de Trobada al Principat. El motiu és que no hi ha obres de gran magnitud davant vessants com el de la Portalada.

Segons la Fundació Marcel Chevalier, l'esllavissada del Punt de Trobada era la crònica d'un fet anunciat, però també és de l'opinió que difícilment es repetirà un fet d'aquestes característiques. El motiu és que en aquell indret hi havia un treball de grans dimensions, que no es repeteix en altres vessants que tenen un risc mitjà-alt al Principat. Això sí, aquesta fundació avisa que s'ha d'incrementar la vigilància. "Hi ha vessants que presenten una seguretat precària. La majoria estan cartografiats pel Govern i se'n té coneixement d'una gran part d'ells. És possible que en aquest cas calgui canviar la zonificació de risc", considera el president, Valentí Turu.

En un post a Facebook ha explicat que la descompressió del massís que hi ha davant el Punt de Trobada es va produir entre el 2014 i el 2016. Concretament, amb l'inici d'una excavació. Afirma que el 2016 es podia veure com el mur de les obres estava trencat i el 2017, la ruptura va continuar. També afegeix que els dos terratrèmols que han afectat l'indret només haurien afavorit que es produís l'esllavissada.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Eduardo Martínez

Comparteix:

3.234.250.24