ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Funicamp tanca juliol amb més de 4.000 visitants, el millor dels últims tres anys

www.andorradifusio.ad

El Funicamp ha tancat el millor juliol dels últims tres anys amb més de 4.000 visitants. Precisament, a través del giny, prop de 600 infants han gaudit de la pesca sense mort a l'estany del Cubil, una activitat que es podria estendre a d'altres estanys.  

Per arribar fins a l'estany del Cubil cal pujar primer fins a Solanelles amb el Funicamp. La instal·lació ha tancat el millor juliol dels darrers tres anys, amb més de 4.000 visitants. El comú espera poder tancar l'estiu amb més de 15.000 usuaris. Bones dades, igual que les de l'experiència de la pesca sense mort d'alta muntanya, que completarà la segona temporada. No és fàcil, però aquest nen ha tingut sort.

Prop de 600 infants han participat ja en aquesta activitat de la pesca sense mort, aquí a l'estany del Cubil. Si es manté aquest ritme, el comú confia que se superaran les xifres de l'any passat, de 663 infants. L'objectiu ara és estendre aquesta activitat a d'altres estanys.

Laura Mas, cònsol major d'Encamp, ha explicat que "si funciona, jo crec que de cara a les activitats segur que hi tornarà a ser l'any vinent aquí al Cubil. I si poguéssim fomentar aquesta pesca sense mort als infants i els visitants a altres estanys també seria una molt bona iniciativa."

Des de la Federació de Caça i Pesca ho veuen factible i des del Govern estenen la mà a tots els comuns quan es tracti d'acostar la muntanya als més petits. "S'ha fet dos repoblacions per part de Medi Ambient de 50 quilos de truites, que són unes 600. Tenim un país amb molts estanys, amb moltes possibilitats. I si ho veieu hem fet estanys sense mort, estanys intensius, estanys amb truita petita perquè es faci gran i sigui de qualitat, etc", ha apuntat Josep Maria Cabanes, president de la Federació de Caça i Pesca.

Guillem Casal, ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, ha detallat que "les repoblacions que anem fent, ja sigui en estanys amb la Federació de Caça i Pesca, també els recomptes d'altres animals són importants. I si hi ha nens que venen aquí a pescar i és una activitat sense mort també han de poder gaudir d'aquest moment. I per poder gaudir també hi ha d'haver truita. I al final, fomentar també aquest turisme de pesca que hi pot haver al país."

La pesca sense mort al Cubil acaba l'11 de setembre, com la resta d'activitats que promou el comú d'Encamp. Per als infants de 6 a 14 anys és gratuïta i tots marxen cap a casa amb un diploma. 

Informa: Laura Massegú
Imatges: Pere Besolí

 

Comparteix: