ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Gabriel Ubach: "Diria que la plataforma sindical està morta"

www.andorradifusio.ad

Gabriel Ubach ha donat per morta la plataforma sindical. Veu molt difícil reconduir el trencament entre els diversos sindicats de l'administració pública, tot i que no descarta que es puguin posar d'acord en alguns aspectes.

La Unió Sindical no farà cap esforç per reconstruir la plataforma. Gabriel Ubach ha assenyalat que sempre ha defensat una unitat entre sindicats i treballar tots junts, però que és impossible perquè la realitat de cadascun és diversa i xoquen entre ells, especialment els de l'administració pública. "Intentar barrejar tot això i anar a la una amb tota aquesta problemàtica és molt difícil. Ho entenc, potser vaig ser il·lús de pensar que podiem anar tots junts i que podiem defensar-ho tot junts. No descarto que en coses que ens afectin a tots puguem arribar a consensos per defensar-ho tots junts. Però tornar a muntar la plataforma tal i com s'entenia ho veig molt difícil. Jo diria que més enllà, que la plataforma està morta", insisteix el secretari general de l'USdA.

Davant les diferències entre SEP, Sipaag i cossos uniformats, Ubach ha convidat a fer autocrítica. Creu que el millor benefici per a tothom era continuar units, especialment a l'hora de negociar la nova llei de la Funció Pública. "No hem estat capaços d'anar junts en unes negociacions i donar la cara per una llei de la Funció Pública que ens ha estat imposada i no ha estat ni dialogada ni consensuada, i a partir d'ara ja ho veurem", reconeix.

El secretari general de l'USdAesperança que amb la nova ministra de Funció Pública i la nova secretària d'estat canviï alguna cosa. També ha posat d'exemple els treballadors del sector privat, assegurant que aquests sí que van tots a l'una.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Guillem Casal-Arxiu
Locució: Montse Grau

Comparteix: