ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Gairebé la totalitat del col·lectiu docent s'afegeix a l'aturada reivindicativa

www.andorradifusio.ad

La jornada de protestes dels col·lectius de funcionaris contra la reforma dels complements de jubilació també ha afectat les escoles. Hi ha hagut vaga del personal docent, amb un seguiment pràcticament total del personal. A totes les escoles del sistema andorrà no hi ha hagut classe a primera hora. Els professors s´han concentrat a les portes i, en alguns casos, han marxat pel centre de les poblacions. Això ha afectat puntualment el trànsit.

La primera hora lectiva del dia ha estat reivindicativa per al personal docent i lliure per als alumnes. Els professors que han seguit la vaga, entre el 80 i el 90% del personal, han llegit un manifest a les portes del centre i després han marxat pel carrer per fer-se visibles, una marxa improvitzada que ha afectat momentàniament el trànsit. La secretària del SEP, Eva Choy, ha destacat l'èxit de la convocatòria. Opina que avui han "creat un abans i un després" perquè "molta gent ha perdut la por a sortir al carrer i a dir que no estem en d'acord amb el que ens proposen". "Fins ara sembla que costava utilitzar aquest dret a manifestar un desacord", ha afegit.

El personal docent ha protestat així pel que consideren una negociació "de pantomima", com l'ha qualificat la professora Laura Martín, i una retallada de drets. Marisa Santos, també professora, ha afirmat que "no deixem de ser treballadors, com tothom i el nostre deure és ser portaveus de les persones que no estan en el servei públic i potser no poden expressar-se amb la llibertat que tenim nosaltres per dir que tot treballador mereix una jubilació garantida".

La vaga s´ha desenvolupat sense incidències. El ministra Roser Suñé ha confirmat la nul·la activitat lectiva a primera hora i la normalitat en tot moment. També ha destacat el seguiment "important" d'entre "un 80 i un 90%". Suñé ha assenyalat que el ministeri ha posat el personal suficient per poder obrir portes amb seguretat.

L´organització ha anat a càrrec de cada centre. El SEP ha demanat que no s'aprovi la llei que els afecta, que es reguli aviat el dret de vaga i ha avisat que podria haver-hi més mobilitzacions.

Informa: Ana Alamán      Imatge: Cristina Jubete   Foto: Agències

Comparteix:

3.214.224.224