ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Gallardo defensa la solidaritat de l'estat tot i la desigualtat superior a la de la UE

www.andorradifusio.ad

La classe benestant es troba en una situació més confortable que a la majoria d'estats de la Unió Europea. Tot i això, el llindar de pobresa està per sota de la mitjana europea. El ministre d'Economia ha destacat la bona situació del país després de valorar les dades de l'enquesta de condicions de vida.

Ara fa un mes, el CRES feia públics els resultats de l'enquesta de condicions de vida basades en els ingressos de l'any 2018. De les dades presentades, s'extreu que la desigualtat entre la classe benestant i la classe mitjana és superior a la dels estats de la Unió Europea i altres països de l'entorn. Això s'explica perquè el sector de població acomodat es troba en una situació més confortable que la mitjana europea.

Altres dades rellevants són les que tenen a veure amb la pobresa. Gairebé un 13% de la població es troba en situació de risc i un 4,4% en pobresa severa. Tot i això, el ministre d'Economia destaca la bona situació del país dins del context europeu i remarca les polítiques implementades per resoldre aquest aspecte. "Si hi ha una cosa que caracteritza al Govern d'Andorra és que no deixa a ningú sense ajuda quan està en una situació de vulnerabilitat", considera Jordi Gallardo, qui a més assegura que amb l'estat "inverteix molt bé els seus recursos, són molt directes i ajuden a moltes persones".

La despesa lligada a l'habitatge i el salari són les principals problemàtiques vehiculats a l'enquesta. Gallardo ha remarcat el paquet de mesures urgents impulsades en matèria d'habitatge i salaris per fer front a la problemàtica. L'increment del 3,2% del salari mínim, la congelació de l'IPC dels lloguers i la construcció d'habitatges de protecció social conformen una part de la solució plantejada pel Govern.

Informa: Joel Romero
Imatges: Desirée Sala

Comparteix:

3.231.220.225