ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Gallardo demana implicació econòmica al sector privat per establir un tercer vol entre Andorra-La Seu i Madrid

www.andorradifusio.ad

Establir un tercer vol setmanal a Madrid des de l'aeroport Andorra-la Seu requereix aportació econòmica de privats. El Govern veu factible ampliar les connexions amb la capital espanyola, però recorda que per tipologia s'encararia més cap als sectors empresarials.

Fa unes setmanes el Govern i els responsables d'Air Nostrum es van reunir per valorar els sis primers mesos d'activitat. L'executiu va manifestar que per a la nova concessió, que es farà al desembre per un any, vol un tercer vol a Madrid, una proposta que agrada als sectors empresarials. Però perquè sigui viable cal aportació privada, segons ha manifestat Jordi Gallardo, ministre de Presidència, Economia i Empresa.

"A banda de la bona predisposició del sector privat perquè hi hagi aquesta connexió ens agradaria que hi hagués també una implicació econòmica en la forma de compra de bitllets. D'alguna manera, això garantiria com a mínim, unes ocupacions mínimes que ens donarien les garanties que, entre aquestes ocupacions i l'aportació del Govern, la implicació econòmica és assumible".
Jordi Gallardo, ministre de Presidència, Economia i Empresa

Un altre front obert és estudiar les possibilitats d'establir una línia de tren amb Barcelona, tot i que segons Gallardo també es valora la possibilitat d'una alternativa que enllaci amb França. 

"Aquest desenclavament d'Andorra i aquesta connexió, ja sigui amb Catalunya i Espanya com també aquesta possible connexió amb França es pot valorar. En la mateixa línia, aquesta setmana em reunia amb l'ambaixador francès i ho enfocàvem d'aquesta manera, Andorra està analitzant internament com podríem desenclavar el país".
Jordi Gallardo ministre de Presidència, Economia i Empresa

D'altra banda, l'exposició pública de l'heliport començarà un dia després del que es va dir, exactament el 16 d'agost, i s'allargarà fins al 16 de setembre. El Govern va aprovar la setmana passada el decret.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Alex Vinyal

Comparteix: