ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Gallardo a López: "Preferim ser la crossa d'un govern estable de 4 anys que d'un govern transitori que només busca el rèdit electoral"

www.andorradifusio.ad

Demòcrates, liberals i Ciutadans Compromesos han justificat l'acord per a un govern de coalició en les coincidències programàtiques i en la necessitat de l'estabilitat. Justament, per a garantir-la, liberals va rebutjar l'oferta d'un tripartit amb PS i Terceravia que, segons Jordi Gallardo, plantejava eleccions anticipades.

El president del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo ha defensat la cultura del pacte i l'acord amb els demòcrates per a garantir l'estabilitat i per a complir el mandat de les urnes d'entesa i consens. Ha afirmat que entrar al Govern els permetrà desenvolupar el seu programa, malgrat les crítiques i el desgast que pugui provocar.

Gallardo ha explicat que es va rebutjar la proposta del PS d'un govern tripartit amb Terceravia perquè proposava eleccions en divuit mesos. Ha declarat que "per responsabilitat vam dir no" perquè "no ens semblava un missatge de confiança". "Preferim ser la crossa d'un govern estable de 4 anys que d'un govern transitori que només busca el rèdit electoral d'alguns".

Carles Enseñat, president del grup parlamentari demòcrata, també ha defensat la cultura del pacte. Ha dit que el projecte de Xavier Espot uneix i no viu de la fractura. Tot el contrari del que pensa de Pere López. Ha dit que el seu discurs és el propi d'un cap de l'oposició.

L'ha acusat de viure de la fractura social, de "mentides i males jugades", i ha instat a deixar de banda el frontisme ."Crec que l'odi no ens aporta res, és una qüestió de covards i vostès, em sembla a mi, en tenen molt", ha manifestat.

Per al president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, el pacte de govern permet desenvolupar una majoria del programa que van presentar, que defensava el consens i el diàleg.

S'ha mostrat satisfet de contribuir a un govern que aportarà estabilitat, ja que en el pacte hi figuren "la major part de les aspiracions de les persones que han votat".

El tres grups parlamentaris han destacat la coincidència programàtica, superior al 80%, un fet que facilitarà dur a terme el seu projecte i fer noves aportacions.

Intervencions completes de tots els grups parlamentaris:

Informa Ana Alamán
Imatge Anna Romagosa

Comparteix:

18.210.24.208