ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: xerrada de l'humorista gràfic Jordi Planellas "Els límits de l'humor i la llibertat d'expressió amb ovelles"

Obrir en una altra finestra

Gallardo i el pacte amb el PS: "Em sento còmode amb un referèndum sobre la despenalització de l’avortament en els tres supòsits"

www.andorradifusio.ad

El programa electoral de Liberals d´Andorra podria portar sorpreses respecte d´anteriors comicis electorals. Així almenys s´entreveu de les afirmacions que ha fet al programa "La Rèplica" el president del partit.

Jordi Gallardo, que amb el president del PS, Pere López, ha visitat el programa per exposar el contingut del pacte entre les dues formacions, ha dit que antics esculls com ara l'avortament podrien no ser-ho tant. Tot plegat a la pregunta sobre una suposada victòria i sobre un possible govern de coalició entre les dues forces. El que sembla que Liberals d'Andorra té clar és que el tema de l'avortament ha de ser una qüestió a consultar amb la ciutadania. Gallardo ha dit sentir-se “còmode amb un referèndum sobre l’avortament en els tres supòsits” sempre que s’expliqui quines implicacions pot tenir per al país.

Gallardo ha matisat que el projecte del partit també va lligat al manifest de la Internacional Liberal que “recull molts principis progressistes”. En aquest sentit, tant ell com Pere López han insistit que cada partit mantindrà el seu propi programa electoral fidel als seus valors i fonaments. Reiteren que el pacte que alguns qualifiquen d´"antinatura" està  potenciat per l´actual sistema electoral, que cal modificar. Diuen que el que busquen és sumar el vot dels descontents i no dividir-lo.  D’aquesta manera volen combatre la dispersió del vot perquè el sistema electoral "no és democràtic" ni representatiu, i "provoca majories que no són reals".

Cap dels dos ha volgut entrar a debatre possibles reticències d´alguns comitès locals i asseguren que ara, un cop validat l’acord en els respectius congressos, es començarà a treballar en la materialització del pacte, l´eix programàtic comú i les persones. 

Els presidents de Liberals i el del PS neguen que hi hagi hagut un veto a l’entrada d’SDP  al pacte.  “Un camí com el que estem fent demana seure i parlar. Quan algú no vol seure a parlar és impossible. No es pot assolir un acord amb cartes o missatges als mitjans”, ha manifestat el socialdemòcrata.

Entrevista completa a Jordi Gallardo i Pere López a La Rèplica:

Informa: Anna Pifarré/Yasmina Canedo

Comparteix: