ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Gallardo i la patronal valoren mesures empresarials pel coronavirus

www.andorradifusio.ad

El Govern no veu necessari ara com ara el tancament del les estacions d'esquí per la crisi del coronaviures. Era una possibilitat que estava sobre de la taula, però que en qualsevol cas dependrà dels camps de neu. Aquest dijous els empresaris han presentat a l'executiu un seguit de propostes per minimitzar l'impacte de la situació en l'economia.

Es reitera el mateix missatge: que la situació no és alarmant a Andorra. Ens trobem en nivell entre 0 i 1 en una escala fins a 4, segons ha avançat el ministre d'Economia. Jordi Gallardo ha traslladat a la patronal un seguit de recomanacions per reduir l'impacte de la pandèmia durant una reunió que ha mantingut amb la CEA i la Cambra.

Per exemple, establir el teletreball sempre que sigui viable, unificar protocols per prevenir contagi a les empreses del mateix sector, augmentar la neteja en zones comunes, distribuir dispensadors de gel en comerços, hotels, restaurants i locals públics "per minimitzar, organitzar o preveure d'alguna manera una situació de reduir el possible risc".

La patronal també ha traslladat una sèrie de propostes que el Govern es compromet a estudiar. Per exemple que els contagiats per coronavirus puguin disposar d'una baixa per accident laboral, corresponsabilitats de pares i mares per tenir cura dels infants en cas de tancament de les escoles i que les empreses puguin donar la meitat de les vacances en cas de situació d'emergència o reduir temporalment determinats serveis dels hotels sense que afecti la categoria.

En cas que la crisi augmenti d'intensitat, es proposa estudiar un pla crèdits tous per a empreses amb dificultats derivades de la situació o l'ajornament o condonació de l'IGI, impostos comunals i cotitzacions socials.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

3.238.96.184