ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Gallardo prioritza el pacte per sobre dels càrrecs: "Cap nom ha de posar en risc l'entesa entre els dos partits"

www.andorradifusio.ad

El cas Salus Chato ha afegit benzina a les veus de DA contràries al pacte amb Liberals i això a les portes de les comunals. No tant per la gravetat dels fets sinó per la gestió comunicativa que se n'ha fet. El nerviosisme que això ha generat ha fet que altra vegada el ministre de la Presidència, aquest cop des de Turquia, hagi sortit a defensar el pacte per sobre de tot. Aquesta vegada amb l'afegit d'un possible nomenament de Juli Minoves com a ambaixador a Nova York.

L'acord de Govern entre Liberals i Demòcrates incloïa el repartiment de càrrecs i és aquí on s'emmarcaria el possible nomenament de l'exministre liberal, Juli Minoves, com a ambaixador.

Liberals ha reconegut que dins les negociacions el nom de Minoves es va posar sobre la taula però sense especificar quin càrrec podria ocupar. El ministre de la Presidència, Jordi Gallardo, ha volgut aclarir des de Turquia que no hi havia res tancat. Assegura que "les dues persones que hem pilotat el pacte sempre hem tingut molt clar que els noms que es posen sobre la taula són per contribuir i aportar valor al projecte i que cap nom ha de posar en risc l'entesa entre els dos partits".

Des d'Andorra, el president del grup liberal, Ferran Costa, ha parlat en el mateix sentit però ha volgut defensar la figura de Minoves destacant que "ha estat quatre anys president de la Internacional Liberal amb una xarxa de contactes indiscutible arreu del món i crèdit d'acció de govern important".

Dins de demòcrates, el nom de Minoves no és del grat de tothom però el que segueix cuejant és l'afer Chato, ja que ha donat motius a aquells que eren contraris al pacte per tornar a alçar la veu. Per a Gallardo, però, aquest ja és un cas tancat.

Informa: Ester Pons
Imatges: Vicente Bellot

Comparteix:

34.204.176.125