ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Galobardas, sobre la venda d'habitatge: "Fa un parell d'anys que podem parlar de recuperació"

www.andorradifusio.ad

El Col·legi d'Agents i Gestors Immobiliaris analitza de forma positiva les darreres estadístiques del mercat. Assegura que tot i el descens d'operacions n'augmenta el valor. Considera que no es ven obra nova perquè a hores d'ara no n'hi ha al mercat.

Ha baixat el nombre de transaccions, però el president de l'AGIA, Jordi Galobardas, es queda amb l'augment del valor de les transaccions, per sobre del 30% el darrer trimestre comparat amb l'any anterior.

Explica que "fa un parell d'anys que podem parlar de recuperació". "Al principi es van començar a vendre els pisos més petits i ara l'import mig és més alt. Hem comprovat que la superfície mitjana és més gran en els pisos que es venen", afegeix.

L'estadística mostra una activitat pràcticament nul·la pel que fa a l'obra nova. Per als agents immobiliaris la raó no té relació amb el preu dels habitatges, sinó al fet que hi ha molt poca oferta.

Assegura que caldrà esperar uns anys per tenir més pisos al mercat i que és complicat establir que s'estigui creant un parc d'alt standing. Veu tendències diferents entre lloguer i venda. Mentre que el lloguer ha anat pujant, diu que "el preu de venda és estable".

L'entitat espera tenir enllestit l'estudi sobre l'habitatge de lloguer a la tardor, però a hores d'ara és optimista amb l'evolució del mercat de venda. Destaca el bon comportament pel que fa a la venda de terrenys, que s'ha duplicat el darrer trimestre respecte de l'any anterior, com un altre indicador positiu.

Informa: David Domingo
Imatges: Jordi Seabra-Arxiu RTVA

Comparteix: