Sense garanties no es faran més reparacions

www.andorradifusio.ad

Aquest principi de mes els veïns dels edificis 28 i 30 de l'avinguda Santa Coloma abandonaven casa seva per unes esquerdes. El comú instava els propietaris a presentar projectes de reforma estructural de l'edifici. Però des d'una de les propietats demanen que abans de fer qualsevol reparació volen saber quines són les causes dels moviments de terra. 

No hi haurà reparació interior de l'edifici sense garantia que no apareixeran més esquerdes. Així de contundent s'ha mostrat una de les propietats dels dos blocs desallotjats a l'avinguda Santa Coloma. 

Destaca que al febrer, quan els veïns van haver d'abandonar casa seva per primera vegada, tenia un pressupost per dur a terme les obres, però que els seus mateixos enginyers les van aturar. 

Perquè no es donaven les garanties que les esquerdes no afloressin de nou. Com considera que passa ara també. 

El cert és que en desallotjar els edificis el comú d'Andorra la Vella donava als propietaris un període de quinze dies hàbils per presentar els projectes de reforma estructural de l'edifici. Uns projectes que encara no han arribat. Ara, doncs, totes les mirades se centren en els estudis de prospecció del terreny que el comú ha emprès, en els quals han pres part els tècnics de totes les parts: administració, propietaris i promotors. 

Un estudi que hauria d'estar acabat a mitjan octubre, perquè la clau de volta passa per saber la causa.

Els veïns denuncien que els moviments van començar al mateix moment en què es van iniciar les obres d'una promoció immobiliària a l'antic aparcament Giberga. Però fins que no se sàpiguen els resultats de l'estat del sòl de la zona afectada tampoc es pot saber si les esquerdes són fruit del mal estat del terreny o dels fonaments dels edificis afectats. 

Moltes incògnites. Mentrestant els prop de 70 veïns que van haver de marxar de casa estan reubicats durant tres mesos i el comú s'està fent càrrec del reallotjament

Imatges: Kevin Ribeiro - Eric Escabias - David Moreno
Informa: Ariadna Guiu Vila

Comparteix:

Aquest mes el Govern decidirà si renova amb Air Nostrum Sisena Setmana de la gent gran amb una quinzena d'activitats