ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El gel desinfectant comença a arribar, però ara manquen termòmetres

www.andorradifusio.ad

Una important empresa del país farà donació de prop de 6.000 gels desinfectants al ministeri de Salut. Davant la manca d'aquest producte, moltes farmàcies i laboratoris l'han elaborat. Ara mateix ens asseguren que no és un dels productes més escassos. Amb guants i mascaretes, també s'hi ha d'afegir els termòmetres.

Preparat un carregament de prop de 6.000 unitats de gel desinfectant que s'ha produït al laboratori que Júlia Perfumeries té a Barcelona. És un enviament que se cedirà íntegrament al ministeri de Salut per col·laborar en aquesta crisi sanitària.

"Teníem l'obligació moral com a empresa del país d'intentar donar suport a tota aquesta gent que realment són els herois d'aquesta situació, tot el personal sanitari. També volíem donar les gràcies a la gent que està treballant i col·laborant perquè puguem continuar amb el nostre dia a dia", assegura el director de màrqueting de l'empresa, Alfonso Torreño.

Algunes farmàcies i laboratoris de fórmules magistrals també van començar a fabricar aquest desinfectant en moment de ruptura d'estoc dels proveïdors habituals. Se'n poden fer diferents preparacions i, en cas d'urgència, es pot preparar a casa. La farmacèutica Meritxell Martí explica que l'increment de preu de l'alcohol pur ha sigut "brutal", s'ha pagat a 33 euros per litre al majorista, però ara ja no hi ha tanta escassetat.

La situació d'Andorra no és la d'altres països, aquí el material com les mascaretes i els guants van arribant. El que ara per ara costa de trobar són termòmetres perquè no tothom en tenia a casa.

Després de la l'estrès dels primers dies, s'han racionalitzat les compres a les farmàcies. Això sí, es recomana trucar per fer qualsevol consulta en lloc de fer un viatge en va.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

3.230.76.196