ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La gent gran insisteix a prioritzar les demandes i demana planificar una nova residència

www.andorradifusio.ad

El nou president de la Federació de la Gent Gran, Félix Zapatero, considera que cal prioritzar les demandes del col·lectiu perquè a curt o mitjà termini es puguin aconseguir objectius importants. Entre ells el de generalitzar el règim del tercer pagador. També demana que es comenci a pensar en una nova residència.

Félix Zapatero assegura que de les 34 peticions que la federació porta anys fent a l'Executiu se n'han complert una i mitja.

Veu necessari establir prioritats per complir objectius importants i realitzables a curt o mitjà termini. Entre aquests generalitzar el règim del tercer pagador, que de moment només s'ha quedat en les visites als metges de capçalera. Vol "poques mesures i calendaritzades", ha declarat.

L'entitat demana un interlocutor únic, sabent que els ministeris d'Afers Socials i Salut són els que apleguen la majoria de competències que tenen a veure amb les necessitats del col·lectiu.

Zapatero, que ha estat al programa "Obert per vacances" de Ràdio Nacional, indica que a Víctor Filloy se li ha posat sobre la taula que cal avançar-se a les necessitats i començar a pensar en una residència com el Cedre. Calcula que "des que s'inicia el procés fins que entra en funcionament passen entre 7 i 8 anys". "Jo soc actiu i he vingut caminant però d'aquí a uns anys no estaré en la mateixa situació".

La federació també considera que com a organisme que representa un col·lectiu de milers de persones ha d'estar present allà on la seva opinió compta, i per exemple tenir un representant en la comissió que decideix la cartera de serveis del sistema sanitari.

Entrevista completa al president de la Federació de la Gent Gran, Félix Zapatero:

Informa: David Domingo
 

Comparteix:

18.206.187.81